Jak usunąć znajomych na PS4

Społeczności online są coraz bardziej istotną częścią dzisiejszych nowoczesnych gier krajobraz. Nawet jeśli nie znasz je w prawdziwym życiu, Dodawanie partnerów gier online, jak znajomi mogą dużo łatwiej zobaczyć, kiedy jesteś online i Wskocz do gry, które już grają.

Jest to doskonałe narzędzie dla tych czasów, Kiedy chcesz razem zespół i zespół na najnowsze gry multiplayer, którą zarówno grasz, i jest to również wygodny sposób komunikowania się ze sobą, gdy jesteś offline, jak również, Jak można ich wysyłać prywatne wiadomości do zorganizowania następnej sesji gry.

Jednak, czasem przyjaźnie kwaśny, lub może po prostu chcesz zrobić trochę czystki i uporządkować listę rozwijającej kumpli. W tym Przewodnik, Pokażemy Ci jak usunąć znajomych z PS4 i stać się ich listy znajomych na zawsze.

Krok 1: Włącz system PS4 i zaloguj się do swojego konta PlayStation Network. Na ekranie głównym, Wybierz się na d-pad, aby uzyskać dostęp do funkcji menu i wybierz opcję znajomi.

Krok 2: Tutaj zobaczysz listę Twoich znajomych. Naciśnij na d-pad i wybierz znajomego, z którym chcesz usunąć.

Krok 3: Następnie zostanie wyświetlony z głównego profilu znajomego. Nie ma oczywistych ' usunąć przyjaciela’ przycisk w dowolnym miejscu, ale jeśli naciśnij przycisk Options na Twoim DualShock 4 kontroler, Możesz wnieść dodatkowe boczne menu po prawej stronie ekranu. To daje możliwość usunięcia tego znajomych z listy znajomych, więc po prostu wybierz że i gotowe!

Oczywiście, Jeśli usuwasz je dlatego, że jesteś wobec Ciebie online lub są ogólnie paskudny, Następnie należy również zgłosić je za pomocą opcji raportów na tym samym ekranie menu strony przed można je usunąć. Alternatywnie, Jeśli chcesz powstrzymać ich od nieograniczone wiadomości, Wybierz blok.

Odpowiedz