Tag: WordPress

Треба ли да се движи мојот WordPress веб-сајт да HTTPS?

Без разлика дали сте сопственик на вебсајт, или посетител на веб-страница, секој сака брзо вчитување на веб-сајт кој може да се спроведе чувствителни размена на информации безбедно. во 2014, Google announced that it was beginning to use HTTPS as a ranking signal, signalling an increased emphasis on secure connections

Малициозен WordPress инсталирано задна врата на илјадници веб-сајтови

  Приклучок со графичка контрола исфрла спам на доверчив жртви Хакери се користат WordPress додаток да се инсталира задната врата на до 200,000 веб-сајтови, allowng спам за да бидат поставени на доверчив веб-сајтови. According to research carried out by IT security firm WordFence, the plugin, known as Display Widgets,