Таг: Windows 10

Windows 10 одеднаш се деактивираше по ажурирањето

Активацијата на Windows понекогаш може да биде досадна. Било да е тоа надградба од Windows 8 до Windows 8.1 или од Windows 7 или Windows 8 / 8.1 до Windows 10, секогаш имало проблеми со активирањето што лебдат на Интернет. Windows 10 е најновата понуда од Microsoft, ...

Како да додадете & менувајте корисници во подсистеми за Windows

Windows 10 е многу сериозен за доведување на Линукс до неговата база на корисници. Дојдете септември и Windows 10 ќе додаде поддршка за различни Linux дистрибуции. Постојниот подсистем на Windows за Линукс доби надградба со ажурирањето на креаторите. Ако веќе сте надградени на ажурирања на креаторите, вие ...

Windows 10 & нови процесори политика - Објаснување

Еве еден интересен. Неодамна, Мајкрософт објави дека нема да поддржува оперативни системи пред-Windows 10 на новата генерација Intel и AMD процесори, познати по нивните популарни имиња Kaby Lake и Ryzen. Ова звучи како страшно сценарио. Како и секогаш, Интернетот е ...

Ubuntu, Fedora и OpenSUSE доаѓаат во Windows Store

Ubuntu наскоро ќе биде достапен за инсталирање од Windows Store на Windows 10. "Мајкрософт" вели дека работи со SUSE и Fedora за да ги пренесат своите дистрибутери на Linux на Windows Store. Не, не сум пијан, а вие не сте халуцинирани. Веста беше објавена од страна на Мајкрософт ...

[Совет] Како да го одложите или паузирате Windows надградбите за преземање во Windows 10

Како да одложите или паузирате надградбите на Windows Преземање во Windows 10 Преземањето и инсталирањето на автоматските ажурирања е главното прашање во Windows 10. Windows Update во Windows 10 не ги прашува корисниците пред да ги преземат и инсталираат достапни ажурирања кои можат да потрошат многу интернет проток ако ...

[Совет] Оневозможете го или отстранете ја апликацијата "Центар за безбедност на Windows Defender" во Windows 10

Оневозможете или отстранете ја апликацијата "Центар за безбедност на Windows Defender" во Windows 10 Windows 10 понови верзии, како што се Ажурирање на креаторите, а подоцна доаѓаат со апликацијата "Центар за безбедност на Windows Defender" која работи како преден дел за традиционалната програма на Windows Defender. Тоа им помага во следењето на вирусната заштита, заштитниот ѕид ...

[Совет] Оневозможи или Отстрани "Портал за мешана реалност" во Windows 10

Оневозможи или отстрани апликација "Портал за мешана реалност" во Windows 10 Веќе ви кажавме дека новите верзии на Windows 10, како што се Ажурирање на творци, а подоцна доаѓаат со нова функција наречена "Мешана реалност", која е исто така позната како "Холографски Windows". Оваа функција обезбедува виртуелна реалност ...

Windows 10 Insider Preview Изградба на 16188 за компјутер достапен за преземање

Windows 10 Insider Преглед Изградба на 16188 за PC Достапно за преземање Ажурирано на Мај 04, 2017: Ослободување на Windows 10 Insider Преглед изгради 16188 за компјутер. Ако го користите Windows 10 Insider Preview (претходно познат како Технички преглед) на вашиот компјутер, тука е добар ...

Windows 10 RedStone3 (RS3) ја гради промената

Windows 10 RedStone3 (RS3) ја гради промената Ажурирано на мај 04, 2017: Додавање на Windows 10 Insider Преглед изгради 16188. По објавувањето на Windows 10 Креаторите Ажурирање изгради 15063 верзијата 1703 до јавноста, "Мајкрософт" уште еднаш почна да обезбедува нови тестирања од Windows 10 до Windows инсајдерите ...

Windows 10 таскбарот не се крие? Еве ја поправата!

Windows 10 лентата со задачи е веројатно прикажана на повеќето корисници на системот цело време. Основната причина за тоа е веројатно дека многумина не се свесни дека лентата со задачи може да биде скриена и дека други претпочитаат помалку динамичен интерфејс. Криењето на лентата со задачи прави простор за ...

Креирај повеќе партиции на УСБ-уредот во Windows 10 користејќи MakeWinPEMedia

Во Windows 10, можете да го користите MakeWinPEMedia за да креирате повеќе партиции на USB-уред. Windows 10 v1703 Креаторите Ажурирање ви овозможува да креирате повеќе партиции на УСБ-уредот, така што ќе можете да имате еден USB клуч со комбинација од FAT32 и ...

Оневозможете го досадното поставување на OneDrive скокачки прозорци на Windows 10

Ако веќе сте го надградиле Windows компјутерот веќе на Windows 10 Creators Update или инсталирале оваа верзија на компјутер, можеби сте забележале неколку промени кои доаѓаат со него. Една од овие е дека може да добиете скокачки "Постави OneDrive" ...