таг: веб прелистувач

Преглед на Manjaro Linux – Ова е навистина зачудувачки

IntroductionAfter разгледување Manjaro врз основа на распределбата Netrunner минатата недела решив повторно да се провери од Manjaro да се види колку е подобрена и колку додадена вредност Netrunner. Она што го најдов беше навистина неверојатно. Јас ќе започнете со кажување дека Manjaro разнесе сите мои…

Install osCommerce on Debian 8

Imagine a situation in which you have a great product to sell and an already planned marketing campaign, but the one thing missing is an eCommerce website to sell your product from. Of course you’ve made your due diligence and instead of being clear on which

Преглед на Netrunner 2016.1

IntroductionThere две верзии на располагање Netrunner, Стандардна порака која е базирана на Kubuntu која сама по себе е базиран на Debian и оној што јас сум разгледување денес кој се базира на Manjaro кој пак е врз основа на Arch. На веб-сајтот има Netrunner…

Преглед на Solus 1.1

IntroductionI повторно разгледување друга дистрибуција на Линукс наречена SolusOS назад во 2013. Тоа распределба е базиран на Debian и се користи Гном 2 Работна околина. Како и со многу помали дистрибуции таа покажа многу на ветувањето, но на крајот исчезна никогаш не се вратил. Сега постои…

How to install e107 CMS on Ubuntu 14.04

e107 is an open-source web application, written in PHP and using the popular open source MySQL database system for content storage. It is completely free and totally customizable. The e107 CMS provides all the features you need to build a basic website or a fully interactive

Кутија Умен со заштеда на вашите датотеки во облакот

Постојат многу облак услуги кои ќе ви овозможи да испратите и преземање на вашите податоци од било каде и кутија е уште еден мулти-платформа решение со мајчин стан кутија за Windows 8. Кутија е веќе многу популарна, со околу 25 million users and 225,000 companies using it,

SnailDriver: update drivers on Windows

SnailDriver is a new program to check for, Превземи, and install device drivers on all supported versions of the Windows operating system. Driver updates may introduce new features or improvements to installed hardware. A common example are upgrades to the video card driver which improves support