таг: корисниците

ExpensiveWall малициозен софтвер се извршува големи сметки за корисниците на Android

  Милиони Android уреди погодени, Google чистки апликации на Google е принудена да се отстранат околу 50 apps from its Google Play store after it was found that these apps contained malware used to run up big bills for unsuspecting victims. The malware, discovered and dubbed

Verizon прочистување клиенти: Илјадници руралните корисниците Исклучен За користење на податоци

Verizon, најголемиот мобилен оператор во САД, исклучен повеќе од 8,500 корисниците во руралните области од неговата мрежа по утврдување оние клиенти не биле повеќе профитабилни за превозникот да продолжи да ја поддржува, Ars Technica reported. The move affects more than 8,500 customers with about

Главна страница на Google Сега може да се направи телефонски повици За САД, Корисниците на Канада

звучници за домашно помошник на Google е добивање на повеќе можности за корисниците и последните ќе го направи тоа полесно да се дојде во контакт со другите. Во еден пост, Гугл потврдија дека говорни повици ќе доаѓа до Домашни корисници во текот на следните неколку дена. The feature works similarly to

Apple повлекува во Кина VPN апликации, Голем огнен ѕид на корисниците се соочуваат со "’ на цензура

Chinese users who want to avoid the country’s infamous “Great Firewall” now have fewer ways to get by the censorship technology. Apple has removed virtual private network applications (VPNs) from its app store for Chinese users. Several VPN developers confirmed the news via social media. во…