Tag: USB

Направете бутабилен Windows 10 USB инсталирајте стап на Linux со WinUSB вилушка

WinUSB е алатка која може да се користи за креирање на бутабилен USB-инсталатер од ISO или DVD, или со помош на GUI или од командната линија. Апликацијата изгледа доста напуштена, а најновото издание датира од 2013 сепак, GitHub ...

Ресетирај USB 2.0 (ehci) и USB 3.0 (xhci) Без рестартирање во Linux Kernel

Неодамна добив мојот USB глушец се однесува многу чудно. Зборувај кратко, моето глувче изгледа веќе скршено делумно и нервозно го замрзнува приклучокот USB 2.0 каде што е вклучено. Не може да се направи никакво дејство, како што се читање на флеш драјв, ниту користење било кој друг USB ...

Како да го поправите USB драјв откако Линукс е инсталиран на неа

Вовед е сценарио. Следеше еден од моите водичи за креирање на Linux USB диск, но не сакате повторно да го користите за друга цел. Од која било причина покажува само мала количина на простор на дискот кој се покажува и не се појавува ...

Што можеме да направиме кога имаме проблеми со активирање на процесот на Windows 10?

Во моментов, постојат неколку начини кои ви помагаат да го активирате вашиот нелегален надграден систем за работа. Сепак, ова не е добро во случај да сакате да го користите овој систем за работа во подолго време. Некои известувања за грешки Постои само еден метод за да го добиете бесплатно ...