таг: Ubuntu

"Komorebi" дисплеј Часовник & Анимации на Ubuntu Desktop

Komorebi е позадина менаџер Линукс која обезбедува целосно индивидуализира позадини, e, g., прикажи ги датумот и времето на работната површина. Позадини вклучени со опсег од стандардните анимирани оние, уште, и градиенти! Погледнете ја сликата подолу. дијалог за поставки е на располагање за да започнат со десен клик на десктоп и изберете што…

Инсталирајте го GNU Пари Сметководство Софтвер На Linux Ubuntu

Инсталирајте го GNU Пари финансиско-сметководствени софтвер за Linux Ubuntu. GNU Кеш е дизајнирана да биде лесен за користење, а сепак моќен и флексибилен, GnuCash овозможува да ги пратите банкарски сметки, акции, приходи и расходи. Како што е брз и интуитивен за користење како регистар чекова книжка, тоа е врз основа на…

Како да знаете верзијата на апликацијата пред да инсталирате во Ubuntu

Кратко: Оваа Брзо Совет ви покажува како можете да знаете верзија на програмата што ќе се размислува за инсталирање во Ubuntu Linux. Пред некој ден, Јас мислев за инсталирање Flowblade, еден од најдобрите видео едитори за Linux. Имав две опции за…

Инсталирајте словоохотлив грч разговор клиенти во Ubuntu 16.04, 17.04

Зборлив, софтвер со отворен код грч разговор клиентот врз основа на Јава, сега достигна 0.8.6 порака со некои нови функции и поправени грешки. Грч разговор клиент за секој кој сака да проба нешто ново и различно од webchat, но не сакаат комплексноста на ИВЗ…

Како да се формира TeamSpeak Server на Ubuntu 16.04

TeamSpeak е апликација за слободни и многу популарен за говорна комуникација во реално време глас за разговор преку интернет. TeamSpeak користи многу ниска сума на пропусен опсег и тоа најчесто се употребува од страна на гејмерите кои се во разговор со еден на друг додека игра, за да се избегне латентност…

Како да ја инсталирате најновата GnuCash 2.6.16 во Ubuntu 16.04, 17.04

Иако Ubuntu складиштата обезбеди само стари верзии на GnuCash, тука е како да ја инсталирате најновата верзија на финансиско-сметководствени софтвер, GnuCash 2.6.16, Ubuntu 16.04, Linux Mint 18, и Ubuntu 17.04. GnuCash е слободен мал бизнис финансиско-сметководствени софтвер дизајниран да биде лесен за користење, а сепак моќен и флексибилен.…

вино 2.10 Ослободен - Инсталирај ја најновата верзија на Ubuntu вино

вино 2.10 е пуштен на слобода. Инсталирате најновата верзија на вино на Ubuntu Linux системи. вино 2.10 доаѓа со првичната верзија на графички драјвер Андроид. Тоа, исто така, носи различни грешки како на пример поддршка во речникот WebServices и голем број на Direct2D поправки. Инсталирајте вино Испратена…

Инсталирајте G'MIC 2.0 Додаток за GIMP во Ubuntu Linux преку АОП

Инсталирајте G'MIC додаток за GIMP сликата уредник во Ubuntu Linux. G'MIC е целосно опремен GIMP приклучокот за обработка на слика. Во најновото издание, G'MIC 2.0 доаѓа со нов интерфејс разноврсна, врз основа на Qt. Таа, исто така носи паметни боење, оригинален автоматска линија-art боење филтер. G'MIC…

Како да инсталирате PyCharm Професионални 2017.1.3 во Ubuntu 16.04, 17.04

Професионална верзија на PyCharm IDE 2017.1.3 сега може да се лесно да се инсталира преку складиштето ЗЈН (неофицијално) во Ubuntu, иако има на располагање официјален Линукс tarball. Иако складиштето GetDeb е одржување на најновите заедница верзија на PyCharm ИРО за корисниците на Ubuntu, таму нема АОП…

Како да се сменат инсталиран пакет во Ubuntu преку Synaptic

Поради некоја причина, можеби ќе сакате да го намали значењето на инсталирана апликација на верзијата во Ubuntu стар. обично, лесно може да се врати на пакет на своите акции (почетна) верзија е достапна во Ubuntu универзумот складиштето. или, можете да го направите со одредена верзија на софтверот, ако сте ги додале…