Таг: ROOT

Инсталирај го последниот менаџер на Немо датотеки на Ubuntu, преку PPA

Инсталирајте го последниот менаџер на Nemo на Убунту, преку PPA. Преземете и инсталирајте го Nemo со проширувања и закрпи на Ubuntu Systems. Nemo ви овозможува да отворите како root / администратор во Ubuntu. Немо менаџерот на датотеки има вградена опција за контекстното мени "отворен како root". Најдобро од сè, тоа ...

Како да инсталирате e107 CMS на Ubuntu 14.04

e107 е веб-апликација со отворен код, напишана во PHP и со користење на популарниот софтвер со отворен код MySQL база на податоци за складирање на содржини. Таа е потполно бесплатна и целосно приспособлива. E107 CMS ги обезбедува сите карактеристики што ви се потребни за да се изгради основна веб-страница или целосно интерактивна ...

Како да го инсталирате Piwik со Nginx на Ubuntu 15.10

Како да го инсталирате Piwik со Nginx на Ubuntu 15.10 Piwik е водечка апликација за веб-аналитика со отворен код, таа е развиена за да обезбеди алтернатива на Google-аналитика. Piwik ви дава целосна контрола врз вашите податоци со своите функции за заштита на приватноста на корисниците и обезбедува убаво прилагодување ...

[Совет] Овозможете ги скриените тајни функции и менија во паметните телефони на Samsung Галакси

Овозможува скриени тајни функции и менија во паметните телефони на Samsung Галакси Ако имате мобилен телефон Samsung Galaxy или серија Note, ова упатство може да ви помогне во овозможувањето на многу скриени тајни функции и опции на менијата во вашиот уред кои би можеле да бидат многу корисни за вас. ...

Како да инсталирате Concrete5 CMS на Ubuntu 15.04 / CentOS

Concrete5 е слободен систем за управување со содржини со отворен код објавен под MIT лиценцата. Таа е наменета за создавање и имплементирање на веб-страница прилично лесна за корисниците со минимум технички вештини. Таа е развиена во PHP програмскиот јазик што ги прави своите компоненти за интерфејс и структурата на сајтот ...

Инсталирај miniBB форум на CentOS 7

miniBB или Mini Bulletin Board е самостојна програма базирана на PHP, со отворен код за градење на сопствени интернет-форуми. Во ова упатство ќе инсталираме miniBB на CentOS 7 VPS со Apache, PHP и MariaDB. Пријавете се на вашиот CentOS сервер преку SSH како ...

Како да го поставите Nginx како обратно прокси на Centos7 CPanel

Nginx е еден од најбрзите и најмоќните веб-сервери. Познат по своите високи перформанси и ниско искористување на ресурсите. Може да се инсталира и како самостоен, така и за обратен прокси-сервер. Во оваа статија, јас сум разговара за инсталација на Nginx како ...

Како да го ажурирате CURL со CPanel на CentOS 7

CURL е едноставен модул кој ви овозможува да поврзувате и да комуницирате со различни типови на сервери користејќи различни типови на протоколи. Curl главно поддржува http, https, ftp, gopher, telnet, dict, датотека и ldap протоколи. Исто така, поддржува SMB, SMBS, IMAP, IMAPS, POP3, POP3S, RTMP, RTSP, ...

Како да инсталирате Interworx на CentOS 7

InterWorx е хостинг контролен панел чисто базиран на Linux. Таа се потпира на RPM пакетскиот систем за дистрибуција на самиот InterWorx, како и за ракување со разни софтверски пакети за веб хостинг платформи. Оттука, силно препорачува да се има дистрибутивна дистрибуција на Линукс за инсталација. ...

Лесно управување со контејнери со Panamax во Ubuntu 15.10

Panamax е проект со отворен изворен код кој го прави распоредувањето и споделувањето на комплексни контејнериски апликации лесно како што е Drag-and-Drop со неговиот прекрасен лесен за користење кориснички интерфејс. Panamax има веб базиран интерфејс кој работи во скоро секој веб прелистувач. Тоа е потполно бесплатен и отворен ...

Како да инсталирате Vesta контролен панел на Linux VPS

Контролниот панел Vesta е едноставен и лесен за користење со отворен код за хостинг контролен панел. Таа има едноставен и чист интерфејс и многу корисни функции кои ќе ви помогнат да ги хостирате Вашите веб-страници на вашиот VPS. Контролниот панел Веста моментално може да се инсталира на RHEL 5, ...

Како да инсталирате Pimcore на Ubuntu

Во ова упатство, ќе ви покажеме како да инсталирате Pimcore на Ubuntu 14.04 VPS со PHP-FPM и Nginx. Pimcore е рамка за управување со содржини со отворен код, содржина и производ. Тој е брз, флексибилен и дизајнер и пријателски за развивачите. Овој водич треба да работи на други Linux VPS ...

Инсталирај го Дух на Ubuntu 14.04

Во овој блог пост ќе ви покажеме како да инсталирате Ghost на Ubuntu 14.04 VPS со најновата верзија на Nginx. Ghost е нова возбудлива платформа за блогирање изградена на Node.js. Корисничкиот интерфејс на Духот е многу едноставен и едноставен што го прави одличен за ...

Како да го инсталирате Elkarte Форумот за заедницата на Ubuntu 14.04

Во овој туторијал, ќе ви покажеме како да го инсталирате Elkarte Community Forum на Ubuntu 14.04 VPS со Apache, PHP и MySQL, инсталирани на неа. Elkarte е форум за дискусија со отворен код напишан во PHP кој им овозможува на веб програмерите целосно да креираат заеднички форум ...

Служба за мониторинг на настани за Windows

Служба за следење на настани е бесплатна (за лична употреба) програма за Windows која ги следи важните системски настани како што се бришење на датотеки или промени во регистарот. Како што сугерира името, сервисот е инсталиран кога ќе ја погоди испорачаната batch-датотека install.bat која почнува да работи веднаш штом ...

Како да инсталирате LEMP на Ubuntu 14.04

Сите знаеме што е LAMP, нели? Тоа значи дека Linux, Apache, MySQL и PHP. Тоа беше традиционалниот оџак каде повеќето програмери ги изградија своите апликации во изминатата деценија. Сепак, на ова упатство ќе го замениме традиционалниот сервер MySQL со пријатна замена наречена MariaDB, ...

5 VDI предизвици

Virtual desktop infrastructure is certainly more usable and useful than it was in the past, but the technology is by no means at the “set it and forget it” level. It probably never will be--given the complex nature of providing users with what they need, when …

Како да поставите NFS сервер и да го конфигурирате NFS Storage во Proxmox VE

Како да поставите NFS сервер и да го конфигурирате NFS Storage во Proxmox VE NFS (мрежен датотечен систем) е протокол за дистрибуиран систем за датотеки развиен од Sun Microsystem. NFS им овозможува на серверот да споделува датотеки и директориуми на папка на сервер преку мрежата. Кога …