технологија блог
Бараат Таг

Мајкрософт

Мајкрософт Pix за iOS ажурирање со повеќе АИ Smarts

Pix апликацијата на Мајкрософт камера за iOS е надграден за да се открие автоматски табли, документи, и бизнис картички во реално време. "Pix Мајкрософт е туркање на границите на разбирање на сликата, примена на AI да се подобри слики од…

Како да пристап и користење на Microsoft Еџ за: страница знамиња на Windows 10

Мајкрософт Edge е вграден во прелистувач во Windows 10. Прелистувачот може да биде ново, но тоа е, всушност,, тоа е подобро отколку на Internet Explorer во врска рендерирање на веб страници правилно. Кога ќе се погледне на опции Еџ доаѓа со;…

Мајкрософт blockchain поедноставување на процесот на интеграција на технологијата во претпријатијата

Популарноста на крипто валута е снимање на високо ниво со успехот на Bitcoins. Сега банкарскиот индустрии заедно со веќе учествуваат индустрија податоци покажуваат голем интерес за имплементирање cryptocurrency. Сега со помош на…

Гледајќи АИ - Мајкрософт ја iOS App покажа дека напредни AI

Ние веќе помина средина на 2017. Да резимираме првата половина на 2017 во однос на она што се случува во нашата технологија пејзаж, сите ќе се согласат дека AI е број еден област компании што се обидуваат да се земе удел на пазарот на. многу…

Мајкрософт да Овозможи контрола на очите во Windows 10

Мајкрософт извршниот директор Сатја Nadella минатата недела ги објави плановите да додадете поддршка за следење на око на еден од претстојните Windows 10 верзии, во обид да им овозможи на лицата со посебни потреби да ги користат компјутерите. Шефот на Мајкрософт не кажа кога компанијата…