таг: linux

4 Најдобра Linux PDF уредници Можете да ги користите во 2017

Кратко: Тоа не е лесна задача да се најде добар PDF уредник за Linux, но ние направивме листа на алатки за уредување на PDF во Linux за вас. Linux системи не доаѓаат со стандарден PDF уредник. Ако се наоѓате во потребата на барање…

9 Работи што треба да направите по инсталирањето на Убунту 17.10

Кратко: Еве ги основните работи да се направи по инсталирањето на Убунту 17.10 со цел да ви даде подобра и мазни искуство по свежа инсталација на Ubuntu 17.10. Ubuntu 17.10 е за да биде пуштен на слобода. Досега, ќе мора да се гледа на новите функции во…

HPLIP 3.17.10 издаден со 2 Нови Скенери Поддршка

HPLIP, софтвер со отворен код HP развиена Linux драјвери за HP принтери, го достигна 3.17.10 ослободување. Два нови скенери и Debian 9.1 се поддржани со ослободување. Нови скенери поддржани во HPLIP 3.17.10: HP Scanjet претпријатие Тек N9120 fn2 документ скенер HP Дигитални Испраќач на проток 8500 fn2…

BunsenLabs Linux деутериум преглед – Премногу работа

  денес, ние вложување подалеку од почестите, повеќе популарна и да се истражуваат малку повеќе лажат (или nicher) – BunsenLabs, the spiritual and material successor to CrunchBang, лесен distro базиран на Debian и водење Openbox. Јас не знам зошто CrunchBang беше EOL-ед, но…

7 Best eBook Readers for Linux

Brief: In this article, we are covering some of the best ebook readers for Linux. These apps give a better reading experience and some will even help in managing your ebooks. Lately, the demand for digital books has increased as people find it more comfortable in

Update To Linux Kernel 4.14-rc4 on Ubuntu

Linux Kernel 4.14-rc4 released. Update to Kernel 4.14-rc4 on Ubuntu Linux Systems. Linux Kernel 4.14-rc4 brings various hardware and architecture improvements. Nt to forget the networking and file improvements. Linux Kernel 4.14-rc4 Announcing the release of Linux Kernel 4.14-rc4, Linus Torvalds writes: “Another week, another -rc.

Инсталирајте Yarock музички плеер на Linux Ubuntu

Инсталирајте Yarock музички плеер на Linux Ubuntu. Yarock е музички плеер во C ++ / Qt дизајниран за да обезбеди чиста, собирање едноставна и убава музика врз основа на албумот coverart. Yarock е модерна потрага музички плеер, полна со опции, that doesn’t depend on any specific desktop environment.

Како да инсталирате Krita 3.3.0 Дигитални Сликарство програма на Ubuntu Linux

Како да инсталирате Krita 3.3.0 на Ubuntu Linux. Преземете Krita дигитални сликарство програма на Linux Ubuntu системи. Krita нуди крај-до-крај за создавање дигитална уметност датотеки од нула. Krita е оптимизиран за честа, продолжен и фокусирани употреба. Експлицитно поддржана областите на сликарството се илустрации, concept