таг: Инсталирај

Сценарио: Инсталирајте Joomla 3.7 на VPS CentOS / Fedora

Во една од нашите претходни постови, ние објасни како да се инсталира Joomla 3 на Ubuntu 14.04. Joomla е систем за управување со содржини (CMS за кратко) - ова е user-friendly софтвер кој ви овозможува да се изгради веб-сајтови и да управуваат со содржината на вашиот веб-сајтови полесно…

Инсталирајте го GNU Пари Сметководство Софтвер На Linux Ubuntu

Инсталирајте го GNU Пари финансиско-сметководствени софтвер за Linux Ubuntu. GNU Кеш е дизајнирана да биде лесен за користење, а сепак моќен и флексибилен, GnuCash овозможува да ги пратите банкарски сметки, акции, приходи и расходи. Како што е брз и интуитивен за користење како регистар чекова книжка, тоа е врз основа на…

Инсталирајте словоохотлив грч разговор клиенти во Ubuntu 16.04, 17.04

Зборлив, софтвер со отворен код грч разговор клиентот врз основа на Јава, сега достигна 0.8.6 порака со некои нови функции и поправени грешки. Грч разговор клиент за секој кој сака да проба нешто ново и различно од webchat, но не сакаат комплексноста на ИВЗ…

Како да ја инсталирате најновата GnuCash 2.6.16 во Ubuntu 16.04, 17.04

Иако Ubuntu складиштата обезбеди само стари верзии на GnuCash, тука е како да ја инсталирате најновата верзија на финансиско-сметководствени софтвер, GnuCash 2.6.16, Ubuntu 16.04, Linux Mint 18, и Ubuntu 17.04. GnuCash е слободен мал бизнис финансиско-сметководствени софтвер дизајниран да биде лесен за користење, а сепак моќен и флексибилен.…

вино 2.10 Ослободен - Инсталирај ја најновата верзија на Ubuntu вино

вино 2.10 е пуштен на слобода. Инсталирате најновата верзија на вино на Ubuntu Linux системи. вино 2.10 доаѓа со првичната верзија на графички драјвер Андроид. Тоа, исто така, носи различни грешки како на пример поддршка во речникот WebServices и голем број на Direct2D поправки. Инсталирајте вино Испратена…

Инсталирајте G'MIC 2.0 Додаток за GIMP во Ubuntu Linux преку АОП

Инсталирајте G'MIC додаток за GIMP сликата уредник во Ubuntu Linux. G'MIC е целосно опремен GIMP приклучокот за обработка на слика. Во најновото издание, G'MIC 2.0 доаѓа со нов интерфејс разноврсна, врз основа на Qt. Таа, исто така носи паметни боење, оригинален автоматска линија-art боење филтер. G'MIC…

Како да инсталирате Magento 2 со Apache, Лак и Memcache

Во овој напис, ние ќе ви покаже како да го инсталирате Magento 2 основа на Ubuntu 16.04 VPS со MariaDB, Лак како полноправна кеш страница, Apache и Memcache за складирање на сесија. Овој водич треба да работат на други системи Linux VPS, како и но беше…

Како да инсталирате PyCharm Професионални 2017.1.3 во Ubuntu 16.04, 17.04

Професионална верзија на PyCharm IDE 2017.1.3 сега може да се лесно да се инсталира преку складиштето ЗЈН (неофицијално) во Ubuntu, иако има на располагање официјален Линукс tarball. Иако складиштето GetDeb е одржување на најновите заедница верзија на PyCharm ИРО за корисниците на Ubuntu, таму нема АОП…