таг: Фејсбук

Google, Фејсбук, И други може да имаат да платат повеќе за операциите на ЕУ

Операции во Европската унија не е лесно да замине за технолошки компании за доста долго време. Додека голем број на европски земји претходно повика на строги прописи за приватност и големи парични казни на технолошки компании за нивното прекршување, they have now called for increased taxation for these companies

Фејсбук Авто-Play Видео: Како да го исклучите звукот

Facebook има обновено на мобилен стан и да се промени начинот на кој видеа автоматски се игра на вашиот храна. Сега овие видеа авто-игра со звук. Ако сте некаде тивко, можеби на состанок, или можеби некој филм, можеби не сакате да се отвори апликација, unless you’re ok

Фејсбук Додава Нови алатки за да се поврзете Составни делови и нивните претставници

Facebook announced Wednesday it is rolling out several tools to the social media site to help elected officials better connect with their constituents and to learn more about them. The “civic engagement” features are called constituent badges, constituent insights and district targeting. The features are additions