ProFlowers, 1800Flowers го убиваат во платена потрага пред Денот на мајката

Рекламни во секторот за цвеќиња и подароци потрошија повеќе од $ 15. Еден милион на Google AdWords десктоп и пребарување на пилули во Q1 2014, "во просек на целокупната A.24% кликнете на преку-цена и $ M.xtxt шест заедничка вредност за клик на ," како одговор на истражување од AdGooroo.

Во рамките на цвеќето и подароците за десктоп и пилула која се концентрира, AdGooroo изјави дека повеќето рекламни платиле средство од $ A.70 за клучните фрази како "цвеќиња", "цвеќе", "цвет" и "цвеќарница". Дури и брендирани фрази се агресивни, изјави AdGooroo. А брендирани временски период за областа Flowers.com во сопственост на FTD имаше седумдесет и два рекламни во Q1 2014.

цвеќиња-подароци-топ-клучни зборови-q1-2014-adgoorooНо, не постои никакво негирање кои производители веројатно имале најагресивна техника за платено пребарување напред на Денот на мајката. Лидерите во трошење за цвеќиња и подароци класа за десктоп / пилула се 1800Flowers.com, ProFlowers.com и FTD.com - сите корпорации за корпоративни корпорации за цветови составени од мрежи на домашни цветови.

ProFlowers.com потврди поголема од 23.H милиони десктоп и пилули импресиите во Q1 2014, додека 1800Flowers.com забележал 23 милиони впечатоци и FTD.com забележале тринаесет милиони примероци.

цвеќиња-подароци-топ-рекламни-destkop-q1-2014-adgooroo

Кога стигна до целуларната, AdGooroo испитуваше подмножество од највисоките фрагменти на 50,000 во клеточното пребарување; во класата на цвеќиња и подароци, 1800Flowers.com и ProFlowers.com добија највисоки две позиции, со FTD.com на четвртото место.

цвеќиња-подароци-топ-рекламни-мобилни-q1-2014-adgoorooProFlowers.com и 1800Flowers.com дополнително ги задржуваат највисоките две позиции за впечатоци за опис на рекламирање на производи (PLAs), со 12.A милион PLA ГЁ и NA милиони впечатоци, соодветно.

цвеќиња-подароци-топ-рекламни-пла-q1-2014-adgooroo

AdGooroo идентификуваше дека половина од највисоките рекламни PLA низ Q1 2014 се не-флористички корпорации.

"Во PLA рекорд сепак не се тековни во двете Топ 10 десктоп / таблет или мобилен Барај рекламни се премија овошје и присутни мало HarryAndDavid.com (HA милиони впечатоци), gadget и сегашниот продавач Hammacher.com (SS милиони впечатоци), GiftTree. com (H милиони впечатоци), GourmetGiftBaskets.com (милиони милиони впечатоци), и VermontChristmasCo.com (P милиони впечатоци), која претставува подароци за бројни празници ", изјави AdGooroo.
 

Оставете Одговор