PlayStation Vue, Лансирање листа на Full Channel на Apple TV

PlayStation објави во четвртокот дека нејзината телевизиска услуга PlayStation Vue сега е на Apple TV, дозволувајќи им на претплатниците на PlayStation Vue да гледаат телевизија во живо на поставената кутија на Apple. Услугата, која е достапна на уредите на Apple TV (4th-generation), нуди стандардни функции на Vue, вклучувајќи го и облакот DVR, поддршка ...

Како да ја вклучите заштитата на системскиот интегритет (SIP) за вашиот Mac

Заштитата на системскиот интегритет (SIP) треба да биде стандардно, но, ако не, можете да го вклучите во секое време. Воведен како дел од ОС X Ел Капитан, Системскиот Интегритет Заштита (SIP) е дизајниран за да обезбеди тип на корен на ниво на заштита на Mac ...

iPhone 8 гласини: Само еден модел може да го прикаже Sport OLED дисплејот следната година

Следната година ќе биде 10 јубилеј на iPhone, а Apple се очекува да донесе некои големи промени на својот злонамерни паметен телефон. Една од најголемите промени што ги сака технолошкиот гигант е заменувањето на LED дисплејот на iPhone со OLED, но изгледа како ...

Објавено на играта "Војна на ѕвездите: Сила Арена" за Андроид, iOS

"Војна на ѕвездите: Сила Арена" Играта наспроти играч (PvP) е најавена за Android и iOS уреди. Во него ќе бидат прикажани знамињата, возилата и единиците на 65 "Војна на ѕвездите". Играчите можат да изберат помеѓу бунтот или Империјата, да командуваат и да се борат едни против други во реално време. ...