Logitech започна LIGHSPEED PC игри периферни уреди

Logitech денес испрати HEXUS за да ни каже за новите LIGHTSPEED PC гејмерски периферни уреди. Почетниот LIGHTSPEED опсег вклучува безжичен глушец и механичка тастатура. LIGHT SPEED нема никаква врска со RGB LEDs или со сензорот за глушец, туку со сопствената безжична технологија од Logitech, дизајнирана "за да овозможи неспоредлива брзина, конзистентност и стабилност". Logitech, исто така, објави нова глушец за игри.

на Безжичен гејмерски глушец Logitech G603 и Logitech G613 безжична механичка тастатура за игри искористете ја погоре наведената безжична технологија LIGHTSPEED. За брза безжична технологија на Logitech се вели дека "испорачајте професионални безжични перформанси и незаменлива сигурност" и, во случај на G603, "латентност што ги надминува жичените гејмерски глувци". Тоа е храбра тврдење што треба да се направи. И двата уреди се карактеризираат, со емпириски термини, за да се прикаже стапка на извештај за 1ms. За жал посветена LIGHTSPEED микросајт поставувањето од страна на Logitech не се случило до времето на пишување, па затоа не можеме да истражуваме понатаму во овие тврдења.

Безжичен гејмерски глушец Logitech G603

Како и новата супер брза безжична комуникација функција, на G603 може да се пофали со најновиот HERO оптички сензор на Logitech. HERO се залага за 'Висока ефикасност Номинална оптичка'. Се вели дека обезбедува 10x енергетска ефикасност, важна за безжичниот уред и рече да им помогне по должината на 500 часа нон-стоп игри, но сепак може да се пофали со точност и точност на 200 до 12,000 DPI без забрзување или измазнување.

На темата за игри против општа употреба, Logitech го опреми G603 со hi / lo прекинувач. Таа препорачува поставување на "hi" за игри со неговата стапка на пријавување на 1ms. Меѓутоа, ако користите G603 за општите активности, корисниците може да се префрлат на 'lo' за стапка на пријавување на 8ms и траење на батеријата од 500 часа до 18 месеци.

Другите клучни спецификации на овој гејмерски глушец се шестте програмски копчиња, менувачот на DPI, ергономската тежина и рамнотежа (можете да изберете една или две батерии за да ја прилагодите тежината, можностите за поврзување со Bluetooth, меморијата на меморијата и компатибилноста со софтверот Logitech Gaming. Во Велика Британија, G603 чини £ 69.99, вклучувајќи данок и поштарина и е достапен веднаш.

Logitech G613 безжична механичка тастатура за игри

на G613 тастатурата повторно е безжичен уред кој се поврзува преку вашиот избор на безжична технологија LIGHTSPEED, за супер брз извештај за 1 ms ms и / или Bluetooth за поврзување со повеќе хостови. Се вели дека траењето на батеријата за овој уред е до 18 месеци користејќи 2x AA клетки, во зависност од режимите за поврзување на уредот и користењето.

Logitech користи свои механички прекинувачи Romer-G за тивки, прецизни механички перформанси и фигура на издржливост на 70 милиони клик. Ако сте забележале тастатура на Logitech рекламирана или разгледувана, пред да веројатно сте свесни дека прекинувачите Romer-G обезбедуваат кратко активирање на 1.5mm, обезбедувајќи зголемување на брзината на 25 во однос на ривалските дизајни, според Logitech.

Постојат G-клучеви кои се программираат 6 на левата граница на тастатурата за игри и други макро функции. Logitech Gaming Software (LGS) може да се користи за лесно поставување и управување со апликациски профили, команди со копчиња и многу повеќе.

Logitech G613 е достапен за пред-нарачка сега на £ 129.99, вклучувајќи данок и поштарина.

И на крај, и очигледно не е дел од опсегот LIGHTSPEED, Logitech го промовираше G840 XL Игри за глувчето. Нејзината "големина на маса", па ги опфаќа дарежливите тастатури и површината за мирување - ако не и целата своја маса.

Прецизната големина на G840 XL е 900x400mm. Се вели дека обезбедува оптимални сензорни слики за гејмерски глувци, со пријатна текстура и 'чувствуваат'. Копчето за глушец е дебело 3mm и се снабдува со издржлива цевка за лесен транспорт. Ако сте заинтересирани оваа целосна маса за глушецот на глувчето е достапна за претходна нарачка за £ 42.99, вклучувајќи данок и поштарина.

извор

Оставете Одговор