Како да инсталирате Канџи пошта 15.1 во Ubuntu 16.04 / 17.04

канџи пошта, лесен брзо GTK + Е-clent, достигна 3.15.1 неодамна порака. Еве како да го инсталирате во Ubuntu 16.04, Ubuntu 17.04, и повисоки преку АОП складиштето.

канџи пошта 3.15.1 е порака за грешка-фикс со следниве грешки:

 • Контакт слики не се избришани кога контактот е избришан
 • Не да се изгради во Debian kfreebsd- *
 • Несреќа на бришење тагови.
 • AttRemover брише пораката и не успева да создаде нова кога дискот е полн
 • "Ре-уреди" не треба да се рециклира насловот на пораката-проект
 • autogen.sh не со валиден тест на линија 33
 • segfault на стартување со стариот профил и IMAP-сметка
 • slibtool предизвикува собере неуспех
 • поправете несреќа во сито менаџер на прозорци кога никој овозможи сито.
 • поправи неточни етикети во дијалогот за избор на папка.
 • фикс RSSyl feeds да се преименува во "Без наслов храна".
 • поправете Препратена-Датум на вредноста.
 • поправите грешка околу libarchive во configure.ac.

канџи пошта 3.15.1

Како да инсталирате Канџи Пошта преку Законот за јавни набавки:

За оние кои сакаат да ја инсталирате најновата 3.15.1 ослободување на клиентот за електронска пошта во Ubuntu 16.04, Ubuntu 17.04, Ubuntu 17.10, и деривати, направите следниве чекори за да го добие од Законот за јавни набавки:

1. ВМ терминал, преку Ctrl + Alt + T или од примената фрлач. Кога тоа се отвора, извршете ја командата за да додадете АОП:

sudo add-apt-складиштето АОП: ubuntuhandbook1 / канџи-пошта

Внесете ја вашата лозинка (без повратна визуелна информација при пишување) кога тоа го поттикнува и притиснете Enter.

2. А потоа се надополни преку Software Updater ако го имате инсталирано претходната порака:

или да ја стартувате следниве команди за да се провери и да ја инсталирате ажурирања Канџи пошта:

sudo apt update

sudo apt install claws-mail

Избриши:

За да го отстраните Канџи пошта Е-читател, или го користите вашиот систем пакет управуваат или извршете ја командата:

sudo apt отстрани --autoremove канџи-пошта

За отстранување на АОП, лансирање 'Софтвер & комунални услуги и надградби да стигнете до Друго табот Софтвер.

извор

Оставете Одговор