категорија: Вордпрес

Треба ли да се движи мојот WordPress веб-сајт да HTTPS?

Без разлика дали сте сопственик на вебсајт, или посетител на веб-страница, секој сака брзо вчитување на веб-сајт кој може да се спроведе чувствителни размена на информации безбедно. во 2014, Google announced that it was beginning to use HTTPS as a ranking signal, signalling an increased emphasis on secure connections

Малициозен WordPress инсталирано задна врата на илјадници веб-сајтови

  Приклучок со графичка контрола исфрла спам на доверчив жртви Хакери се користат WordPress додаток да се инсталира задната врата на до 200,000 веб-сајтови, allowng спам за да бидат поставени на доверчив веб-сајтови. According to research carried out by IT security firm WordFence, на приклучокот, known as Display Widgets,

Како да се создаде целосна страница ширина во WordPress

Дали сакате да се создаде целосна страница ширина во WordPress? Многу WordPress теми веќе доаѓаат со вградена целосна ширина страница образец во кој можете да го користите. Сепак, некои теми немаат таа карактеристика. Во овој напис, we will show you how to easily create a

17 WordPress Plugins to Create Content

The right set of WordPress plugins can help create content that engages readers and drives traffic. Here is a list of plugins to help create content for your WordPress website. There are editorial applications, tools for adding images and video, plugins to add polling and quizzes,