категорија: Веб-скрипти

10 совети како да направите вашиот Magento онлајн продавница посигурни

Се проценува дека 240,000 трговија на мало користите Magento за нивната онлајн операции, кои сметките за речиси 30% на пазарот на e-commerce платформа. За жал, Ова не само што го прави јасно дека Magento е исплатлива програма, it makes clear something else: It’s a focus area for cyber criminals across

Што може да се забавување на вашиот сајт надолу (и како да го поправам)

А бавно страница е бавна смрт за бренд. Без разлика дали имате блог, онлајн продавница или нешто друго, вашиот гледачите треба да се во можност да формираат позитивен впечаток брзо. You have to be able to load a page quickly to pull that off.

Треба ли да се движи мојот WordPress веб-сајт да HTTPS?

Без разлика дали сте сопственик на вебсајт, или посетител на веб-страница, секој сака брзо вчитување на веб-сајт кој може да се спроведе чувствителни размена на информации безбедно. во 2014, Google announced that it was beginning to use HTTPS as a ranking signal, signalling an increased emphasis on secure connections

Малициозен WordPress инсталирано задна врата на илјадници веб-сајтови

  Приклучок со графичка контрола исфрла спам на доверчив жртви Хакери се користат WordPress додаток да се инсталира задната врата на до 200,000 веб-сајтови, allowng спам за да бидат поставени на доверчив веб-сајтови. According to research carried out by IT security firm WordFence, на приклучокот, known as Display Widgets,

Како да се создаде целосна страница ширина во WordPress

Дали сакате да се создаде целосна страница ширина во WordPress? Многу WordPress теми веќе доаѓаат со вградена целосна ширина страница образец во кој можете да го користите. Сепак, некои теми немаат таа карактеристика. Во овој напис, we will show you how to easily create a

10 Platforms to Build a Chatbot for Your Business

Chatbots are conversational applications that can be integrated into messaging platforms to perform automated tasks, such as collecting information from customers or helping shoppers find the right products. Chatbots don’t require users to install additional apps. And they are relatively simple and inexpensive to build. тука…

9 Best Free Themes for Bootstrap

Looking for a great, free Bootstrap theme that you can use as a jumping off point for your upcoming projects? Take a peek at this list of our top nine favorite (and free!!) themes built using the Bootstrap framework. Ninestars Ninestars is a free Bootstrap theme