Категорија: Linux

Linux FAQ resource and tutorials.Basic Linux tutorials. Contains usual commands,scripts, installations instructions and configuration examples.

Како да се игра Nintendo DS игри на Linux со DesmuME

Назад во својот премиер, Nintendo DS, беше еден од најуспешните рачни конзоли на сите времиња. За жал, тоа време помина, и Nintendo не се продава на конзолата во продавниците повеќе. Тоа е причината зошто во овој член, ние ќе одиме околу тоа како некој може да игра Nintendo DS…

Како да се врати SD картички и Flash драјвови на Linux со ДД

Правење резервна копија на преносни работи како SD картички и USB флеш дискови на Linux е полесно отколку што звучи, а тоа може да се случи токму од терминалот, со користење на ДД копија и конвертирате алатка. ДП е навистина разноврсна, а со тоа и, корисниците можат да копирате големи количини на…

Како да се врати еден Thunderbird Профил На Linux

Linux корисниците кои ги користат е-мејл клиент Thunderbird знаеме дека програмата нема вграден метод за подршка на целиот профили на Linux. Како резултат, кои бараат да се задржи стабилен резерви на пораки и податоци корисничка сметка треба да го бара за надвор…