категорија: интернет маркетинг

How to Use Facebook Live: The Ultimate Guide

In April 2016, Facebook launched Facebook Live: a live video streaming service that lets anyone broadcast from their mobile devices straight to their Facebook News Feed. Since its launch, live streaming video has grown in popularity, со 16% of marketers broadcasting it in 2016. Facebook Live

Google сега има 50 милиони Локални водичи додавање на содржина на Google Maps и Search

Google беше домаќин на вториот самит Локални водичи за луѓето кои придонесуваат содржина за бизниси во нивните локални области на Google Maps и Search претходно оваа недела. Собра 150 врвот соработници од 62 земји да на Сан Франциско. во 2016, имаше…

18 Free Podcasts for Entrepreneurs

Some of the best resources available to entrepreneurs come in the form of podcasts. Through monthly, weekly, and even daily shows, listeners can learn from the expertise and experiences of serial entrepreneurs and innovative thinkers. Here is a list of useful podcasts for entrepreneurs. Има…

Со помош на Google Analytics за оптимизација за Е-трговија

Google и другите интернет пребарувачи имаат направено тоа е предизвик да се идентификуваат клучните зборови кои се вози органски сообраќај кон веб-сајтови. Член Џил Kocher е, "Разбирање на Google клучни зборови, кои не се предвидени" податоци "обезбедува историја и решенија за справување со недостигот на органски клучни зборови за пребарување. Во овој напис, јас…

78 Free Responsive Email Templates

Editor’s Note: We first published this article in 2015, as “28 Free Responsive Email Templates.” We updated it in Sept. 2017, below. With more of your shoppers on mobile devices, make sure your next email campaign uses a responsive design that looks good on any screen.

SEO: Подготовка за мобилен и првиот индекс на Google

Google е префрлување на мобилен и првиот индекс во 2018, каде рангирање за десктоп и мобилни уреди ќе се базира на мобилно искуство на сајт. "Мобилен Пријателски тест" на Google, ќе се утврди дали сајтот е мобилен оптимизиран и може да, исто така,, укажуваат на подобрување на перформансите. Повеќето пребарувања на Google се…