Месец: јули 2015

Како да инсталирате Libreoffice 4.4 на Ubuntu 15.04 и 14.04 LTS

Libreoffice е бесплатна апликација за канцелариски пакет со многу чист интерфејс. Вклучува многу алатки, што многу лесно го олеснува управувањето со канцелариите. Тоа е најмоќниот слободен и канцелариски пакет со отворен код специјално за Linux десктоп корисниците. Оваа статија ќе ви помогне да инсталирате ...

Како да инсталирате Libreoffice 4.3 на Ubuntu 12.04 и 14.04 LTS

LibreOffice 4.3 е бесплатна апликација за канцелариски пакет со многу чист интерфејс. Вклучува многу алатки, што многу лесно го олеснува управувањето со канцелариите. Тоа е најмоќниот слободен и канцелариски пакет со отворен код специјално за Linux десктоп корисниците. За Ubuntu 12.04 LTS (Прецизна) Libreoffice ...

Како да инсталирате SMPlayer во Ubuntu

SMPlayer е видео игра со отворен код кој ги вклучува сите кодеци откако ќе го инсталирате. Со инсталирање, можете да пуштите било видео или аудио без да ги инсталирате Ubuntu кодек-пакетите. Можете да инсталирате SMPlayer од PPA складиштето. Официјалната веб-страница на SMPlayer е на Sourceforge. Командите ...

Како да инсталирам KDE KMPlayer во Ubuntu

KDE има видео игра со отворен код наречен KMPlayer (да не се меша со Pandora KMPlayer). KMPlayer е всушност GUI за MPlayer. Значи, инсталирањето на KMPLayer, исто така, ќе инсталира MPlayer и многу зависности од KDE. KMPlayer е достапен во официјалниот репозиториум на Ubuntu. Еве како да го инсталирате. ...

Блед месечината 25.6 бродови со анти-отпечатоци

Разговаравме за техника за отпечатоци од прсти користејќи го Canvas и објаснивте како компаниите ја користат функцијата поддржана од сите модерни веб прелистувачи за да ги следат корисниците преку интернет. Ние исто така ви рековме како да го блокирате отпечатокот на Canvas во Firefox и Chrome. Најнови ...

Како да додадете претплати за е-пошта за вашиот WordPress блог

Дали сакате да додадете претплата за е-пошта до вашиот блог на WordPress? Неодамна, еден од нашите корисници ни прашуваше кој е најдобриот начин да се претплатите по е-мејл опција во WordPress? Во оваа статија, ние ќе ви покажеме како да додадете е-пошта претплати на вашиот WordPress блог ...

Инсталирај Хром 45 бета на Линукс Ubuntu 15.04, Ubuntu 14.04 и Ubuntu 14.10

Добијте Хром за Линукс Убунту. Преземете и инсталирајте Хром 45 бета на Линукс Убунту 15.04, Убунту 14.04 и Убунту 14.10. Хром 45 е издаден со нови и подобрени карактеристики на ES2015 (JavaScript), подобрувања на работниот работник и медиумски контроли. Хром 45 (45.0.2454.15) вклучува нови опции за JavaScript, ...
GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!